Mléčná čokoláda s pylem 53%
Kód: 17.6Související produkty
Detailní popis produktu
„Milujeme včelí pyl, obsahuje totiž naprosto jedinečnou kombinaci látek, která vlévá krev do žil celé naší přírodě a pro včelky je základem výživy celého úlu. Proto mu říkáme energie v minibalení :-) A protože víme, že je skvělý ve spojení s čokoládou, vytvořili jsme ve spolupráci s Lukášem a Jirkou, kteří v Hradci Králové vyrábějí skvělou čokoládu přímo z kakaových bobů, tuto lahůdku. Chuťovou souhru kvalitní mléčné čokolády a včelího rouskovaného pylu si bude užívat každý váš chuťový pohárek.“
Hanka Plevová, zakladatelka rodinné firmy Pleva
Čokoláda s rouskovým pylem
Rousky jsou drobné kuličky pylu, které tvoří včely při jeho sběru. Pyl se při přelétávání z květu na květ zachytává včele na chloupcích jejího kožíšku, odtud ho včela sčesává kartáčky na nohách do tzv. košíčků, které má na třetím páru noh. Aby pyl držel, přidávají včely k zrnkům obsah svého medného váčku a svých žláz a do košíčků jej pěchují, čímž vytvářejí rousky. Ty pak nosí do úlu, kde je shazují pomocí trnu na druhém páru nohou.
Výsledná chuť pylových rousků je tedy ovlivněná i zpracováním včelami, kdybyste ochutnali pyl přímo z květů, nejspíš byste si na něm tolik nepochutnali :-)
Také barva pylu se mění v závislosti na druhu rostlin, ze kterých byl včelami nasbírán. Pohybuje se v široké škále odstínů od bílé přes žlutou, červenou, dokonce i fialovou až po černohnědou. Barevná paleta pylových rousků dodává čokoládě krásný vzhled, který láká k ochutnání.
Vychutnejte si jedinečnou kombinaci rouskového pylu a kvalitní mléčné čokolády
Za každou tabulkou čokolády z dílny Jordi's stojí mnoho lidské práce. Jordi's jako první v České republice začali vyrábět čokoládu přímo z kakaových bobů.
- Kakaové boby se musí nejprve ručně přebrat.
- Poté přijde na řadu pražení a odslupkování.
- Očištěné boby se dají do kamenného mlýna a zhruba po 24 hodinách mletí vznikne hladká a nádherně lesklá 100% čokoláda.
- Přidáním třtinového cukru vznikne čokoláda s menším obsahem kakaové hmoty. Když se přidá ještě sušené mléko, vznikne čokoláda mléčná.
- Hlavním kritériem při řemeslné výrobě čokolády je dostat z kakaových bobů to nejlepší a předat to v co možná nejméně zmanipulované podobě dál.
Složení mléčné čokolády s pylem:
Kakaové máslo, sušené mléko, kakaové boby, třtinový cukr, květový pyl (6,6 %).
Obsah kakaové sušiny nejméně 53 %.
Může obsahovat stopy lískových ořechů a mandlí. Nevhodné pro osoby alergické na včelí pyl a laktózu.
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
