Medovina z lipového medu 0,2l placatice

Kód: 11.23
Přírodní složení
Značka: Pleva
128 Kč / ks
Skladem
  • Při výrobě není použito tepelné úpravy.
  • Medovina je bez přidaného cukru, konzervačních látek, barviv či dochucovadel.
  • Získala ocenění Regionální potravina roku 2023 Královéhradeckého kraje.
  • Na Slovensku oceněna bronzovou medailí "Medovinka roka 2021".

Detailní informace

Detailní popis produktu

„Chuťově jemná medovina z lipového medu vzniká kvašením lipového medu za použití speciálních kvasinek bez dalšího přidaného cukru. Protože chceme zachovat důležité látky obsažené v medu, nepoužíváme při výrobě medoviny tepelné úpravy. Poctivý proces výroby, dlouhé zrání i péče o správné uskladnění dělají medovinu z lipového medu výjimečně chutným nápojem.“

                                                                                      Milan Pleva, zakladatel rodinné firmy

 

Při výrobě je dbáno na to, aby lipové medové víno neobsahovalo žádný přidaný cukr. Chuť medoviny totiž plně odráží kvalitu medu, ze kterého se vyrábí, při poctivé výrobě zkrátka nejde med nahradit méně kvalitní či zcela jinou surovinou.

Při výrobě medovin rodinné firmy Pleva platí přísný zákaz konzervantů, barviv, dokyselování i doslazování. Zachovávají přírodní chuť medu, který tvoří zásadní složku nápoje.

 

Co šarže, to originál

Ačkoli jsou dodržovány tradiční výrobní postupy, často se chuť jednotlivých šarží liší. Na chuťové rozdíly má vliv med, ze kterého je medovina vyrobena, ale také to, při jakých teplotách probíhá kvašení. Kvašení při nižší teplotě kolem 9 stupňů je o měsíc delší než kvašení při běžné teplotě 22 – 25 stupňů a v nápoji po něm zůstane zachováno více aromatických látek a plnější chuť.

Kvašení při nižší teplotě se nejčastěji používá při výrobě lipového a akátového medového vína, proto je jejich vůně velmi výrazná a příjemná.

Někdy se zákazníci ptají na to, zda sediment v medovině nějak určuje její stáří, kvalitu nebo má co dočinění s medem, ze kterého je vyrobena. Žádná z domnělých odpovědí však není správná. Sediment je přirozenou vlastností medového vína. U některých šarží je přítomen, jinde ho nenajdete.

 

Konzumace na čtyři způsoby

  • Tradičně si ji můžete nalít za pokojové teploty, krásně Vás zahřeje.
  • Pokud udeří opravdu tvrdé mrazy, ohřejte ji na max. 50 stupňů a podávejte v hrnečku či kalíšku příjemně teplou.
  • V létě Vás naopak může velmi osvěžit. Buď nechte lahev v lednici a podávejte ochlazenou, případně s ledem, nebo...
  • ...přelijte požadované množství medoviny do plastové lahve a dejte ji do mrazáku. Voda obsažená v medovině zmrzne, ale alkohol zůstane tekutý. Vznikne tedy nápoj konzistence ledové tříště, který bude obsahovat ledové kousky a zachová si výjimečnou medovinovou chuť. Při horkých letních dnech úžasně osvěží.

 

Složení:

voda, lipový med

 

Obsah alkoholu min. 12 %

V internetovém obchodě www.vcelarstvijindra.cz je zakázán prodej alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

 

 
 
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: